zoeken
.
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Tuimelaar


De school
De Tuimelaar is een openbare basisschool in de wijk Meeuwenplaat in Hoogvliet. De school bevindt zich in een prettig, ruim opgezet en goed ingericht gebouw. De school wordt bezocht door kinderen met diverse culturele achtergronden. Er heerst een prettige omgangssfeer en ouders en kinderen voelen zich welkom. De school heeft kleine groepen en in de groepen 1-2 zijn 4 dagdelen per week twee krachten aanwezig. De Tuimelaar biedt tevens onderwijs aan kinderen vanaf twee jaar in de peuterspeelgroep 'Snorkels' (VVE-groep). 

Het onderwijs
De Tuimelaar is een Lekker Fit! school. Met dit programma besteden wij extra aandacht aan sportief gedrag, de sociaal-emotionele ontwikkeling en een gezonde levensstijl. We stellen de inbreng van ouders zeer op prijs en werken graag met hen samen. Met ons onderwijs willen we leerlingen prikkelen, tot nadenken aanzetten en helpen om samen de volgende stap te zetten bij het verwezenlijken van hun dromen. We schenken extra aandacht aan woordenschatonderwijs en werken zo aan een stevige basis om goede resulaten te boeken. We werken met een continurooster. Alle leerlingen eten dus tussen de middag met de leerkracht op school.

Waarden                 
Als team zijn wij samen verantwoordelijk om met leerlingen en ouders zorg te dragen voor een veilige, positieve en uitdagende leeromgeving waarin we elkaars talenten kennen en inzetten. In onze communicatie zijn we open,  we durven ons kwetsbaar op te stellen en zijn geïnteresseerd in elkaar.  Kinderen, ouders en het team voelen zich gewaardeerd en gerespecteerd.

Doelstellingen
Ons streven is, dat alle kinderen:
-zich ontwikkelen tot prettige persoonlijkheden met goede sociale-vaardigheden.
-zich optimaal ontwikkelen en goed voorbereid naar het Voortgezet Onderwijs gaan op een school passend bij hun talenten.
-beschikken over voldoende lef, creativiteit en doorzettingsvermogen om hun toekomstdromen te realiseren.

Ons leukste project
Op De Tuimelaar werken wij met het programma van stichting LeerKRACHT. Met dit programma, werken we met elkaar samen om ons onderwijs elke dag een beetje beter te maken. Onderdeel hiervan is de stem van de leerling. Samen met leerlingen werken aan verbetering van ons onderwijs geeft ideeën en vergroot hun betrokkenheid. Dit doen we door het organiseren van een leerlingenarena, waarbij we de leerlingen om feedback vragen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze school? Download de schoolgids of bezoek onze website www.bsdetuimelaar.nl. Neem ook eens een kijkje in onze schoolkalender.

Wilt u zelf sfeer komen proeven? Neem dan contact op met Sanne Vreugdenhil-directeur OBS De Tuimelaar.
 


Algemene contactgegevens
19DS De Tuimelaar
https://www.bsdetuimelaar.nl
s.vreugdenhil@bsdetuimelaar.nl
Locatie
Lengweg 146
3192BM Hoogvliet Rotterdam
Deelgemeente Hoogvliet
Tel: 010-4165392
Fax: 010-4162477
Contactpersonen
Bovenschools manager:
Hans Lesterhuis
Kenmerken
Bredeschool
Voorschool