Home
BOOR i-Magazine
Scholen
Intranet
zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Zonnehoek

MISSIE:
OBS De Zonnehoek is een VDA-school die streeft naar een veilige , gezellige, respectvolle en leerrijke omgeving met een breed , kwalitatief aanbod waar iedereen op zijn eigen niveau zijn talenten kan ontwikkelen.

De school ligt in de wijk Hillesluis van de deelgemeente Feijenoord.
De schoolpopulatie is een afspiegeling van de wijk en we zijn dus een ‘kleurrijke' school. De kinderen bij ons op school komen uit veel verschillende culturen. We zijn hier best trots op, want we vinden dat het goed is voor kinderen om andere culturen en andere leefgewoonten te ervaren. Het geeft de kinderen een open beeld ten opzichte van de wereld. De begrippen waardering, wederzijds respect en wederzijdse acceptatie tussen kinderen en leerkrachten staan bij ons hoog in het vaandel. Wij willen ze groot brengen met het beeld, dat iedereen gelijk is.
Op OBS De Zonnehoek werken we met het leerstofjaarklassensysteem. Het zelfstandig werken neemt hierin een belangrijk plaats. In de klassen zitten kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd, maar er zijn natuurlijk wel niveau verschillen tussen de kinderen. De leerkrachten gaan hier zo goed mogelijk mee om en werken met het ‘directe instructiemodel'.
Op school werken we met recente methodes.
 
GROEP 0
 
OBS De Zonnehoek en Het Kwetternest werken met twee groepen 0. Alle driejarigen kinderen komen in het zorgsysteem van OBS De Zonnehoek én de 3 jarigen gaan een dagdeel extra naar school. Ook de tweejarigen gaan nu 5 dagdelen naar school.
Groep 0 is vergelijkbaar met voorschoolse educatie, zoals de peuterspeelzaal, maar wordt intensiever en professioneler. De peuters gaan vijf dagdelen naar school en krijgen begeleiding van minimaal één leerkracht met een hbo-achtergrond.

KLEINE PAUZE
Wij zijn een Lekker Fruit! school. Dat betekent dat de kleine pauze onze leerlingen én leerkrachten fruit eten. Dit doen we omdat we zo een gezond eetpatroon stimuleren bij onze leerlingen. Een gezond eetpatroon zorgt voor een goede energie verdeling gedurende de dag, zodat je je langer en beter kunt concentreren.

OVERBLIJVEN

Kinderen kunnen op onze school overblijven. Onder toezicht van vrijwilligers en de verantwoordelijkheid van OBS De Zonnehoek mogen ze hun brood opeten en hun drinken opdrinken.
Overblijven kost wel geld. Als uw kind een keer is overgebleven krijgt u aan het einde van de maand een rekening die u dient te betalen. Overblijven kost per keer €1,50.


Algemene contactgegevens
18VY De Zonnehoek
Hollandsestraat 74
3074 TM Rotterdam
Tel: 010-2910909
www.obsdezonnehoek.nl
directie@obsdezonnehoek.nl
Locatie
Hollandsestraat 74
3074TM Rotterdam
Deelgemeente Feijenoord
Tel: 010-2910909
www.obsdezonnehoek.nl
directie@obsdezonnehoek.nl
Contactpersonen
Bovenschools manager:
Harm Weggemans
Kenmerken
Bredeschool
Voorschool
Download